Webshop » DIVERSEN » OLIE EN ONDERHOUDSMIDDELEN » Ethanol Killer Multishot

Ethanol Killer Multishot

50220 Ethanol Killer Multishot

€ 49,89

Beschikbaar

Toepasbaar op:
benzine motoren
Specificaties:
Inhoud: 500 ml voor 500 liter benzine
Zoals Europees afgesproken heten brandstoffen als Euro95, Euro98 en Diesel nu E10, E5 en B7. Onze klassieke Volkswagen motoren met carburateurs kunnen niet goed tegen de E10-benzine. Bio-ethanol tast de weekmakers in bijvoorbeeld keerringen en slangen aan. Het gevolg kan zijn dat het materiaal poreus wordt en lekkages gaat vertonen. Dat is de reden waarom er tot nu toe met een percentage tot 5% ethanol werd gewerkt.
De vuistregel is: des te hoger het aandeel alcohol/ethanol, des te minder is de benzine geschikt voor ongemodificeerde en niet op het gebruik van ethanol ontwikkelde voertuigen.
In het motorblok zouden alle onbeschermde aluminium onderdelen, die met E10 benzine in contact komen, en brandstof geleidende onderdelen als slangen, pompen, keerringen en inlaatkleppen uiteindelijk kunnen beschadigd worden. Bio-ethanol heeft een corroderende werking en daarom worden moderne voertuigen tegenwoordig voorzien van een Teflon coating op de brandstof geleidende onderdelen om dit tegen te gaan.
Maar ook bezitters van nieuwere auto’s en motoren moeten oppassen. Ethanol is namelijk hygroscopisch, wat betekent dat het water aantrekt. Eenmaal verzadigd, dan zal de ethanol zich van de benzine scheiden en onderin de tank verzamelen. Dat kan schade tot gevolg hebben, die ontstaat doordat pure ethanol veel heter ontbrandt, hogere toeren wil draaien en geen smering meer heeft. Daarbij heeft vocht ook wederom een corroderende werking in de stalen brandstoftanks van onze Volkswagens.
Ethanol Killer Multishot wordt aanbevolen voor alle klassieke motoren die eerst reden op brandstof met lood en nu ongelode brandstof in de tank hebben. Als je voertuig geen loodvervanger nodig heeft omdat deze is voorzien van geharde klepzittingen, kunt je het alsnog zonder problemen gebruiken. Een fles van 500 ml behandelt 500 liter brandstof.
De Ethanol Killer Multishot is eenvoudig in zijn gebruik doordat je gemakkelijk de precieze hoeveelheid kunt afmeten door het systeem aan de zijkant van de flacon. Met Ethanol Killer Multishot kunt je zowel E5 als E10 blijven tanken. Het neutraliseert tot en met E10 en geeft daarnaast ook een betere smering.
Voordelen van de Ethanol Killer Multishot:
- Het verhoogt het octaan met maximaal 2 octaan (20 punten), afhankelijk van de brandstofkwaliteit.
- Het bestrijdt de nadelige effecten van ethanol in de brandstof tot en met E10, het is een echte ethanol killer.
- Voorkomt klepzetel erosie bij motoren met ongeharde klepzittingen.
- Detonatie en hot spots worden voorkomen.
- Het voorkomt corrosie in het brandstofsysteem en helpt de componenten te beschermen.
- Bevat een antivries formule voor de carburateur.
- Bevat antioxidanten om de kwaliteit van de brandstof te verbeteren.
Alleen loodvervanger!
E5 benzine zal voorlopig nog beschikbaar blijven bij de grotere pompstations die een premium brandstof aanbieden en bij kleinere pompstations die wettelijk nog niet helemaal over hoeven over te schakelen op E10. In dat geval kun je volstaan door alleen loodvervanger toe te voegen als je wagen van voor 1975 dateert (zie tabblad opties). Wagens van na 1975 kunnen in de meeste gevallen E5 blijven tanken met een zo'n hoog mogelijk octaangehalte bij voorkeur Euro98.
Opmerking: Ga je voor 100% zekerheid dan voeg je Ethanol Killer Mulitishot altijd toe, het biedt een gegarandeerde bescherming voor zowel E5 als E10 benzine.
Voorkom problemen!
Staat de auto langere tijd stil, bijvoorbeeld in de winter, dan is het wel raadzaam de auto met een volle tank weg te zetten. Bij voorkeur met Euro98 / E5 benzine. Daarnaast adviseren wij om Tanksafe te voegen (zie tabblad opties). Ethanol Killer bevat onder andere een speciaal enzym dat de vochtaantrekkende eigenschap van ethanol remt, waardoor een hoop problemen worden voorkomen.

Gerelateerde producten