Webshop » BENZINE, UITLAAT, KACHEL » Benzinepomp & leidingen » Benzinedruk regelaar

Benzinedruk regelaar

1689 Benzinedruk regelaar

1689 Benzinedruk regelaar

€ 38,90

Beschikbaar

Specificaties:
Maximale druk: 0.62 bar (9 PSI)
Opmerking:
gebruik alleen unleaded gasoline
Paruzzi nummer:01689
De originele benzinepomp levert de juiste druk voor een eveneens originele carburateur. Als er een grotere carburateur wordt gemonteerd kan de standaard benzinepomp de toelevering in de meeste gevallen niet aan, met onvoldoende vulling en een slecht lopende motor tot gevolg. Er moet worden uitgeweken naar een benzinepomp met een hogere opbrengst, die alleen in elektrische uitvoering leverbaar is.
De druk die deze pompen leveren is in de meeste gevallen hoger dan is gewenst, waardoor de vlotterkamer kan overlopen. De eigenschappen die kunnen ontstaan bij een overlopende vlotterkamer zijn onder andere: slecht starten na een korte pauze, het constant wisselen van het CO gehalte en/of stationair toerental en het regelmatig af moeten stellen van het stationair toerental.
We raden dan ook aan om bij het plaatsten van een elektrische benzinepomp ook een drukregelaar te monteren. Met deze drukregelaar kan de benzinedruk in 10 standen worden geregeld van 0 tot vol open. De regelaar heeft aan zowel de in als uitgaande zijde 1/8-27 NPT wartel aansluitingen, neem de slangpilaren er extra bij (zie opties).
Let op : deze regelaar kan maximaal een druk verwerken van 0.62 bar (9 PSI), garantie op lekkage is dan ook uitgesloten, er is achteraf niet meer te achterhalen onder welke druk de regelaar heeft gestaan.