Webshop » CARROSSERIE CHASSIS EN INTERIEUR » Dashboard, Zonneklep, Gordel, Spiegel » ALBERT SWANN SPIEGELS

ALBERT SWANN SPIEGELS

4467 ALBERT SWANN SPIEGELS

4467 ALBERT SWANN SPIEGELS

€ 139,60 € 124,99

Beschikbaar

“Albert” was een accessoire fabrikant uit de jaren '50 en '60. Aangezien de Volkswagen Kever in die tijd het straatbeeld kleurde, waren hier ook de meeste accessoires voor verkrijgbaar. De meest opzienbarende verschijning waren de "Swan Neck mirrors" (zwanenhals spiegels) die aan de voorzijde van de sierlijst werden gemonteerd. De grootste markt voor deze spiegels was destijds de Scandinavische landen. Als je ze al kunt vinden in een goede staat, neem dan een goed gevulde portemonnee mee, ze zijn extreem duur. Maar voor iedereen die het origineel niet kan vinden of juist een Albert spiegel zoekt die wel betaalbaar is, is hier de reproductie die qua vormgeving identiek is aan het origineel.
De zwanenhals spiegels worden deels over het eerste stuk sierlijst gemonteerd, ze passen dan ook alleen bij gebruik van brede sierlijsten zoals origineel het geval was bij de Kevers t/m juli 1966.
Je moet één gaatje boren om de spiegel vast te zetten en verder rust de spiegel op de sierlijst, die houdt hem ook recht.
Het glas is verend aangebracht, wat trillingen tijdens het rijden zou moeten opheffen, maar in de praktijk komt daar weinig van terecht. Een Albert zwanenhals spiegel neem je voor de looks, niet zo zeer om zijn daadwerkelijke nut, al wordt je dode hoek wel een stuk kleiner.