Webshop » BENZINE, UITLAAT, KACHEL » Kachelsysteem Type 1, Type 3, WBX en Diesel motoren » Kachelslang plastic (zwart) (per paar)

Kachelslang plastic (zwart) (per paar)

1074 Kachelslang plastic (zwart) (per paar)
1074 Kachelslang plastic (zwart) (per paar)

€ 8,10

Beschikbaar

Toepasbaar op:
Type-1 motoren 1.1963 en later
Origineel VW nummer:
113255292P
Deze slang van zwart plastic is een alternatief voor de kartonnen of aluminium kachelslang die tussen het koelhuis en uitlaattussenpotjes zit. Scheuren of vervormen is er niet meer bij, ze zijn precies op lengte en door de exacte pasvorm zijn slangklemmen overbodig geworden, wat het eindresultaat alleen nog maar mooier maakt. Het regelmatig vervangen van de kachelslangen zal met deze plastic exemplaren niet meer snel nodig zijn, wat bij de papieren of aluminium slangen wel het geval zal zijn. Er kleeft wel een nadeel aan; als je rondrijdt met een getunede motor gaat dit gepaard met een hogere hitteontwikkeling en daar kunnen deze slangen slecht tegen (smelten), ze zijn ontwikkeld voor standaard motoren.
Worden per paar in zwart geleverd.
Montage advies: Leg de slangen geruime tijd in warm water, dan worden ze flexibel en kunnen ze in de juiste vorm worden gebogen. Vergeet niet dat het pasvormslangen zijn, de aansluiting op het koelhuis is kleiner dan op de uitlaattussenbuisjes, ze passen dus maar op één manier.