Webshop » ELEKTRICITEIT » Accubevestiging ,Elektrische bedrading , Zekeringkast » Houder voor zwevende zekering met klembevestiging

Houder voor zwevende zekering met klembevestiging

5680 Houder voor zwevende zekering met klembevestiging

€ 5,80

Beschikbaar

Toepasbaar op:
Kever 8.1966 t/m 7.1971
Karmann Ghia
Bus 8.1967 t/m 7.1971
Kübel
Origineel VW nummer:
111937197
Het wordt wel een zwevende zekering genoemd, maar dit houdt niet in dat hij los tussen de draden mag hangen, ook een zwevende zekering moet gefixeerd worden gemonteerd.
Volkswagen heeft hiervoor bij de meeste Type-1 motoren rechts op het koelhuis een gaatje aangebracht waar de speciale zekeringhouder klem in wordt geklikt. Eind jaren 60 werd de zwevende zekering voor meerdere doeleinden en Volkswagen modellen toegepast, hiervoor moest een extra houder worden ontwikkeld. Dit werd een houder die door middel van een schroefoog op een willekeurige plaats kon worden gemonteerd.
De houder met klembevestiging is specifiek voor de VW Kever vanaf modeljaar 1972 verbeterd. Om de zekeringhouder beter te fixeren zijn er twee blokkeerpennetjes aangebracht die lijken op weerhaakjes. De klem was al vervaardigd uit verenstaal waardoor de zekeringhouder bleef zitten. Om ervoor te zorgen dat de houder niet meer kan worden verschoven en geopend na montage, is er gebruik gemaakt van blokkeerpennetjes die tussen de twee helften van de houder vallen tijdens het inklemmen.
Deze blokkeerpennetjes zijn bij de houder bedoeld voor schroefmontage vanaf het begin al toegepast.
Alle houders zijn 100% identiek aan het origineel, waarbij zelfs de matte kleur van de gegalvaniseerde laag gelijk is aan het origineel.