Webshop » DIVERSEN » OLIE EN ONDERHOUDSMIDDELEN » Vloeibare cilinderkop pakking

Vloeibare cilinderkop pakking

50895 Vloeibare cilinderkop pakking

€ 8,40

Beschikbaar

Toepasbaar op:
Waterboxer motor
Specificaties:
Inhoud: 70 ml

Origineel VW nummer:
D00040001
In de beginperiode van de waterboxers (WBX) werd de cilinderkop op de cilinders alleen met een rubber pakking afgesloten. Achteraf bleek dit niet genoeg te zijn, vanaf 1985 werd er geadviseerd om naast de rubber pakking ook vloeibare pakking te gebruiken. Als Volkswagen dit zelfs bij het bestellen van de pakking al extra vermeldt, ga er dan maar van uit dat dit geen vrijblijvend advies is, maar pure noodzaak. Gebruik dan ook geen alternatief product, maar alleen wat Volkswagen voorschrijft.
De cilinderkopmoeren (dopmoeren) van dezelfde waterboxer motoren zijn nooit voorzien geweest van een losse pakking, hier wordt uitsluitend vloeibare pakking voor gebruikt. Gebruik hier in geen geval dezelfde vloeibare pakking voor als wat je hebt gebruikt tussen de cilinderkop een de cilinders. De Curil T2 vloeibare pakking voldoet aan de Volkswagen specificaties en is dus specifiek bedoeld om tussen de cilinderkopmoeren te gebruiken.
Bij het monteren van de cilinderkop heb je dus twee verschillende soorten vloeibare pakking nodig. Het is geen overbodige aanschaf, vloeibare pakking hoort tot de basis gereedschappen in je werkplaats, je zult deze bij vele werkzaamheden nodig hebben. Het is alleen wel van van belang dat je de juiste vloeibare pakking gebruikt voor het juiste doel.