Webshop » ELEKTRICITEIT » Ontstekingsysteem, contactslot » Stroomverdeler MET ONDERDRUK. ELECTRONISCH

Stroomverdeler MET ONDERDRUK. ELECTRONISCH

32-054EL Stroomverdeler MET ONDERDRUK. ELECTRONISCH

€ 159,99 € 99,99

Beschikbaar

Toepasbaar op :
12 VOLT
Type-1 motoren (behalve 25pk en 30pk motoren)
Type-3 motoren
CT/CZ motoren
Type-4 motoren
Het ontstekingssysteem in onze klassieke Volkswagen kan veel problemen veroorzaken. Na jaren van gebruik raakt de mechanische stroomverdeler versleten en krijgt deze een steeds grotere afwijking. Indien verkrijgbaar voor je motor kun je de complete stroomverdeler vervangen maar er is een veel beter alternatief: de  elektronische ontsteking voor standaard motoren.
De ontsteking wordt geleverd in een behuizing die veel weg heeft van het origineel maar inwendig kom je geen mechanisch onderdeel meer tegen. Het achterhaalde mechanische systeem is vervangen voor een hi-tech computergestuurd systeem, hierdoor is een optimaal ontstekingssysteem gecreëerd met maximale prestaties en het is praktisch onderhoudsvrij.
Alle mechanische delen zoals contactpuntjes, centrifugaal gewichtjes of vacuüm diafragm, veertjes, lagers en het zijn vervangen door slechts één onderdeel: de centrale as met rotor. De interne elektronica verzorgt de juiste vervroeging en de optimale contacthoek bij verschillende toerentallen, hierdoor krijg je bij elk toerental een maximale vonk. De onderdelen die gebruikt worden voor het op tijd zetten van de ontsteking zijn niet aan slijtage onderhevig, één keer goed afstellen en je hoeft je verder geen zorgen meer te maken.