Webshop » DIVERSEN » OLIE EN ONDERHOUDSMIDDELEN » Loodvervanger

Loodvervanger

50200 Loodvervanger

€ 11,30

Beschikbaar

Toepasbaar op:
alle luchtgekoelde motoren tot 1975
Specificaties:
Inhoud: 250 ml voor 250 liter benzine
Loodhoudende benzine mag al een poos niet meer worden verkocht en sinds enkele jaren wordt er ook nog een gedeelte bio-ethanol bijgemengd. De nieuwe benaming is E5 en E10. E5 al in de toekomst zal gaan verdwijnen, waardoor E10 als enige brandstof over blijft.
Geen goed nieuws want onze oldtimer heeft in de meeste gevallen lood nodig en kan al helemaal niet overweg met teveel bio-ethanol (zoals nu verkrijgbaar is als E10 ). Maar er zijn oplossingen in de vorm van toevoegingen, zoals de hier vermelde loodvervanger en Ethanol Killer Multishot die het bio-ethanol probleem aanpakt .
Loodhoudende benzine mag dus niet meer worden verkocht, maar zonder loodoxidelaagje op de kleppen en klepgeleiders slijten deze delen zeer snel op elkaar in. Daarbij wordt de klepspelling snel kleiner, totdat hij helemaal verdwijnt, met verbrande kleppen tot gevolg. Voordat je nu helemaal in de stress belandt, kunnen we melden dat de materialen van deze onderdelen voor 1975 niet hard genoeg waren om lang zonder loodsmering te kunnen functioneren. Met andere woorden, als je Volkswagen van na 1975 dateert en ook de motor dateert van hetzelfde bouwjaar, dan kun je zonder problemen loodvrije benzine tanken (met een octaangehalte van 87 of hoger). Dateert je Volkswagen van voor 1975 dan moet je er voor zorgen dat iets wordt toegevoegd dat de functie van lood vervangt, om je kleppen en klepzittingen te behoeden voor een dure reparatie of zelfs complete motorrevisie.
De loodvervanger zit een handige doseerverpakking van 250 ml, voldoende voor 250 liter benzine.

Gerelateerde producten